Tuesday, March 29, 2011

Tutorial : Favicon

salam

Sebelum korang terpinge pinge tak tahu Favicon tu ape baik aku jelaskan. Favicon ni symbol oren blogger dekat tab atas tu tapi digantikan dengan gambar yang korang nak. Yep! Yang tu laa. Daa faham? Jom kite start! ;]

1. Dashboard --> Edit HTML --> Tick Expand Widget Template

2. Tekan Ctr+F (serentak) dan search code dekat bawah ni

/head
3. Then copy code dekat bawah ni dan pastekan dekat atas code </head>

 <link href='URL gambar' rel='shortcut icon' type='image/x-icon'/>
4. Lastly, preview kalau dah jadi terus save ;]

Thats all. Senang je kan. Gambar gambar icon korang boleh cari dekat TEKAN.

Baca and comment banyak banyak!