Thursday, March 31, 2011

Tutorial : Double Underline

Selamat petang ;

Hari ni aku nak  buat tutorial lagi. Aku nak buat tutorial double underline. Tahu tak double underline tu ape? Meh sini kite tengok gambar dekat bawah same same :)

Hah! Nampak tak? Kalau tak nampak klik dekat gambar tu. So lets start!


1. Design --> Edit HTML --> Tick Expand Widget Template

2. Tekan Ctr + F dan cari code /*header atau /*headings

3. And pastekan code dekat bawah ni dekat atas code /*header atau /*headings

u {text-decoration:underline; border-bottom: 2pxdouble #000000;
padding: 0px;
}

4. Yang double tu korang boleh tuka kepada DOTTED (...) atau DOUBLE.

5. Yang warne purple tu, korang boleh tukar colour yang korang suke. HTML colour korang boleh cari dekat >TEKAN< 


6. Yang 0px korang boleh tukar mengikut ketebalan yang korang nak.

7. Then, preview and save.

Credits ; Auni

Baca and comment banyak banyak!