Saturday, February 5, 2011

Meow !



Salam

kucing oh kucing .. entri kali ni dd nak cerite pasal kucing2 dd .. :)mule2 dd ade sekor je kucing:65:


ni name die Putih , ni kucing pertame dd .. mule2 dd jumpe die mse tu dd tgh balek dari sekolah, Putih ni kelaparan die pegi masuk rumah .. dd pon bawaklah die kluar .. yela, kucing jalanan tak kan nak bawak masuk dalam rumah .. kotor laa .. mane tahu ade kutu ke .. mase dd angkat dd ternampak muke die yg sangat innocent tu, dd jadi kesian so dd bagi lah makan roti .. time tu papa dd ade kat luar papa dd angkat die papa dd kte, mate die lain sebelah .. barulaa dd perasan .. mate sebelah hijau sebelah biru .. hahaha *unique ...lepas tu , dd tak sanggup nak lepaskan die , dd pon gatal2 laa pegi tanye papa dd .. papa dd cakap,belelahh ... wah ! gile happy .. maklumlah first time bele kucing sbb mama dd ade asma so binatang yang berbulu tak dibenarkan langsung ! TITIK !=_= ...

mama dd pon balek , mama dd terkejut tengok ade kucing .. mama dd tanye.. lepas pujuk2 ibuku ini , mama kate boleh tapi dengan satu syarat kucing tak dibenarkan masuk ke dalam rumah dan tidur malam di luar [dah dua syarat tu] .. dd ajak papa mandikan Putih , papa pon same naik je dengan dd .. mandi bukan main lagi siap gune dettol mandian and ubat kutu lagi ... gonyoh punye gonyoh dah pon siap ... ambik lah satu towel , dd pelok Putih kesian Putih menggeletar kesejukan *caringjugakakuni* hahaha .. lepas papa blek cycling , papa bawak balek frieskies .. makan bukan main gelojoh nak mati .. lapaa laa katekan ...

dd pon keep on bele die lame jugak laa .. sampai satu tragedi yang sangat melukakan hati dd .. bagi ditusuk .. memang teramat teramat sedih .. Putih meninggal dunia, meninggal dunia ke ? .. x kesah laa .. Putih meninggal dunia akibat kerana mangandung terlalu awal atau kandungannye gugur .... Putih ni die suke panjat ceiling ... kadang2 die terjatuh laa , sbb tu kot gugur nye .. mse balek kampung bawak die sekali , pada hari last nak balek Kemaman , Putih x larat .. Putih muntah pastu kluar darah dari tu die , nak antar klinik ari sabtu ,klinik kerajaan tutup ... sume orang takut , bile sampai umah , Putih melepek je ... biaakan die berehat sampailah tengah malam tu , kami tido lewat sbb tgok citer .. cadang lerr nak tengok putih buat ape ... tgok2 Putih tengah meneran nak kluarkan baby .. first time dd nampak .. terkejut gile ...

sampailah esok pagi , mase nak pergi sekolah .. hari yang sangat menyedihkan ... sungguh sangat amat sedihh .. Putih meninggal , papa sedaa Putih mati .. papa nak lepaskan kucing tgok2 Putih dah mati .. ya allah , tak boleh nak bayangkan .. pergi sekolah mase ari ahad dengan wajah yang merah .. hidung sume merah .. nangis x henti .. sampai2 cg rosnani ( cikgu kaunselor ) tenangkan tengok kiteorg nangis ..

harap2 Putih bahagia di syurga .. harap2 dd boleh jumpe Putih lagi .. Putihlah kucing kesayangan dd yang x akan dd lupekan sedtik pon ... :face41:


To Be Continued ....







Baca and comment banyak banyak!