Thursday, March 31, 2011

Tutorial Title Bar Maker

Salam

Mula mula pergii dekat sini --> Title Bar Maker

( klik untuk lebih jelas )

1. Isi laa ape ayat yang korang suke.

2. Korang adjust kaan effect die. Nak scroll kanan ke kiri ke. Ikot citarasa korang.

3. Korang adjust kelajuan die. Semakin kecil nombor tu semakin laju ayat tu bergerak. Ingat tu!

4. Tekan preview untuk tengok ape yang korang pilih tadi. Then, bile dah puas hati tekan generate code and copy code yang diberikan.

5. Pergi dekat blog korang. Design --> Add a gadget --> HTML/Java Script. Korang paste code yang korang copy dekat Title Bar Maker tadi.

6. After that, DONE! Senang je kan. Lepas siap comment ye :)

Credits ; Fieqa

Baca and comment banyak banyak!